Maanziek

Een mysterieus avonturenverhaal in de wereld van lucide dromen

Maanziek is nu te koop via onze webshop of via www.bol.com

 

cover maanziekOp 19 november verscheen het boek Maanziek van Eva Linden, journaliste en fulltime verzinster van verhalen.

 

In dit eerste deel van de Maanziek-reeks, zoeken hoofdpersonages Mathis en Mila hun weg in de wereld van de lucide dromen. Die zoektocht verloopt niet altijd even vlekkeloos, zeker niet wanneer ze de impact van hun nachtmerries op de realiteit aan den lijve ondervinden.

 

‘De lezer zal, net zoals Mathis en Mila, niet meer weten wat echt is en wat niet,’ hoopt Eva Linden.’Bij het schrijven wist ik soms zelf niet meer of iets in de realiteit gebeurde, of dat het allemaal een droom was.’

 

Maanziek is een spannend avonturenverhaal, met een gezonde dosis fantasy en een vleugje horror. Vanaf 14 jaar.

 

 

Inhoud

Het houten piratenschip is prachtig nagemaakt, met een glimmend geschrobd dak en een realistisch uitziende kajuit. Op de voorsteven houdt een halfnaakte zeemeermin de wacht en boven op de mast wappert een zwarte vlag met een doodshoofd erop.

 

‘Piraten,’ mompel ik. Een ijskoude rilling kronkelt door mijn lichaam.

 

‘Beste deelnemers,’ zegt een krakende stem. ‘In dit spel is er maar één regel, en dat is dat degene die het langst weet te overleven, de wedstrijd wint!’

 

Op het schip valt een ijzige stilte. Het onheilspellende gevoel dat ik dit beter niet zou doen, wordt steeds sterker. Dan, vanuit het niets, komen er hoge golven opzetten.

 

De zeventienjarige Mathis heeft het niet makkelijk. Naast de problemen met zijn vrienden en liefje, heeft hij last van vreselijke, levensechte nachtmerries. Net op het moment dat hij niet meer weet wat echt is en wat niet, ontmoet hij een mysterieus meisje met een duister verleden. Ze vertelt hem over de gevaren die er zijn in de wereld van ‘lucide dromen’.

 

Ondertussen raken de twee steeds meer verstrikt in een spel tussen goed en kwaad, en verliezen ze hun grip op de werkelijkheid. Slagen ze er in om zichzelf te redden? Of is het allemaal maar…een droom?

 

 

Over de schrijfster

Tijdens haar studies journalistiek aan de hogeschool, kwam Eva voor het eerst in contact met het fenomeen lucide dromen. Bij het maken van een reportage over dit soort heldere dromen, waarin de slapende persoon zich bewust is van het feit dat hij droomt, kwam het idee bovendrijven om een fantasy/mystery-verhaal te schrijven. ‘Mensen die in staat zijn tot lucide dromen, vertelden me de meest bizarre en geweldige verhalen,’ herinnert Eva zich. ‘Vanaf het eerste ogenblik werd ik compleet meegezogen in de droomwereld.’ En dat is precies wat de schrijfster in haar boek met de lezer doet.

 

Na het schrijven van dit eerste deel van de Maanziek-reeks, brachten enthousiaste proeflezers alles in een stroomversnelling. ‘Het voelt onwerkelijk aan dat lezers zo geïnteresseerd zijn in mijn verzinsels’, geeft Eva toe. ‘Ondertussen heeft Maanziek al meer dan zeshonderd fans verzameld op Facebook, en het boek bestaat nog niet eens.’

 

 

 

Nuttige links:

 

www.facebook.com/Maanziekhetboek

 

www.twitter.com/Maanziekhetboek

 

Boekspecificaties

Genre(s): Fantasy/avontuur/mystery
Omvang: 256 pagina’s
Prijs: € 20 via www.bol.com, €19,95 via Livane
Eerste druk (november 2016): 300 exemplaren                                                                                                                                                       Oplage Tweede druk (januari 2017): 300 exemplaren
Coverontwerp: Layla Winkeler
ISBN: 9789082534634, NUR – 336