Uitgeverij

Wij zijn ervan overtuigd dat er een manier bestaat om boeken uit te geven op een eerlijke manier, en auteurs het respect te geven dat ze verdienen. Met onze uitgeverij willen we onbekende schrijvers de kans geven om hun boek werkelijkheid te zien worden.

Interesse in onze uitgeverij? Stuur een mailtje naar uitgeverij@livane.be

 

 

Info over de uitgeverij

Onze werking

  1. In tegenstelling tot reguliere uitgeverijen, geven wij ook een kans aan onbekende auteurs. Bekend of onbekend, in kleine of grote oplages, een goed verhaal verdient het om gelezen te worden!
  2. Nadat wij jouw manuscript in bewerkbare vorm aangekregen hebben, gaan we aan de slag. Inhoud verbeteren doen we niet, suggesties geven om het verhaal beter te maken wel. Je kiest zelf wat je ermee doet, het is en blijft jóúw verhaal.
  3. In samenspraak beslissen we hoe het boek er komt uit te zien (coverontwerp, formaat, illustraties, lettertype, enzovoort)
  4. De kosten worden volledig door uitgeverij Livane betaald. Je kan dus zelf geen verlies maken. Deze kosten houden onder andere in: de redactie van het manuscript, het ontwerpen van de cover en andere illustraites, het drukken van het boek.
  5. Meer info over de uitbetaling van het honorarium, vind je in het voorbeeldcontract.

 

Manuscript aanleveren

  1. Graag ontvangen wij jouw manuscript, in pdf- of een andere vorm. We begrijpen dat het niet voor de hand liggend is om je werk zomaar naar een onbekende te sturen, dus accepteren we ook beveiligde documenten.
  2. Daarnaast ontvangen we ook graag een synopsis van het verhaal (genre, leeftijd, korte inhoud) en wat meer info over jezelf.
  3. Bij het ontvangen van een manuscript sturen we graag een bevestigingsmail, zodat je zeker weet dat het veilig aangekomen is.
  4. Nadat wij je manuscript doorgelezen hebben, beslissen we of we het willen uitgeven of niet. In het geval we een samenwerking willen aangaan, zullen we jou een contractvoorstel doen.
  5. Nadat beide partijen het contract goedgekeurd en ondertekend hebben, verwachten we het manuscript in bewerkbare vorm (online). Daarnaast krijgen we graag een geprinte versie van het manuscript. Stuur nooit het origineel van een manuscript naar ons, bewaar altijd een kopie voor jezelf. Wij zijn niet aansprakelijk voor het zoekraken van een manuscript.

Interesse in onze uitgeverij? Stuur een mailtje naar uitgeverij@livane.be